A tegnapi nap abszolút győztese Veres Mónika volt, aki megmentette a Voice-t a totális beégéstől. Mónika már ismert énekesnő a szakmában, de ez szinte minden indulóról elmondható volt tegnap.

Lehet, hogy a szerkesztők talán direkt így válogatták össze a tegnapi indulókat?

Kezdjük talán Berkes Gabriellával, aki a saját fiának állítva konkurenciát került be a döntőbe.

Szerintem jogosan teszem fel a kérdést, mely szerint minek megy el egy 50-es éveiben járó, befutott érdemes művész egy tehetségkutatóba? Az egész ország szeme láttára nőtt fel mint színész – énekes, hiszen óvodás korában Csűrös Karola és Benkő Gyula kislányaként debütált a Karácsony mai módra című filmben. Ezek után sorra jöttek a felkérések, szinházban pl. csárdáskirálynő főszerep, popzenében számtalan fellépés, többek között a Hungária együttessel, Szikora Robival, Eddával. Ha csak a tehetségkutatókat nézzük, akkor egy már megnyert csillag születik, és egy döntős 1988-as Interpop fesztivál is az önéletrajzát színesíti.

Ezek után szerintem jogos a kérdés, mit akar még magának bizonyítani? Talán azt, hogy 50 évesen még mindig dögös nő és kell még a közönségnek? Bár ha a baráti társaságát elnézem, Ungár Anikónak is elkellene néha egy stylist, aki segít a korának megfelelő ruhák kiválasztásában. A fiának jó hangja van, de a tenyérbe mászó arca nem szimpatikus. De ne ítéljünk elsőre. :)

Megismerhettük Bűdi Szilárd arcát, akinek évekig köszönhettük a kereskedelmi csatornák show műsoraiban a közönség mindig pontos, precíz őrjöngését.

 

Hiába mondhatja el magáról, hogy már emberek millióit szórakoztatta, úgy tűnik, hogy a rá osztott warm-up feladattal nem teljesítette ki exhibicionista énjét, reflektorfényt akart.  Flegma, nagyképű, öntelt stílusával, nem biztos, hogy a nézők kedvence lesz, de legalább Mező Misivel megtalálták a közös hangot.

 Tegnap egy teljes ex-X-faktor felhozatalt is láthattunk.

"Csak hull a záporeső, kopog ablakomon. Most is rólad mesél, nem vagy messze, tudom."

Arató Veronika volt már pék, fodrász, eladó, énekes, most ismét énekes akart lenni. Hát nem sikerült. Ahogy tavaly sem az x-faktorban. Konkrét beégés kétszer. Talán harmadszor nem indul el.

Abodi Nagy Blankát is ismerhettük már a konkurens csatornából, hiszen ő is a tavalyi  X-faktorban indult, ahol a legjobb 24 közé jutott, végül Nagy Feró mégsem vitte magával az élő showba. Cserháti számát kifejezetten jó volt hallgatni, szerettem, hát majd meglátjuk, hogy a Voice-ban meddig jut, de nekem szimpatikus, szurkolok neki.

Kutyás lány. Páll Tímea. X-faktor 2011., de a Megasztár 5. szériában is indult. Talán nem véletlen, hogy ez idáig egyszer sem sikerült. Valami nincs, vagy túl sok.

Ha lesz egyszer olyan tehetségkutató Magyarországon ahol kizáró ok lesz az egyéb tehetségkutatókon történt előzetes részvétel, illetve meglévő zenei anyag, színházi múlt, színpadi tapasztalat, akkor azt tényleg nézni fogom. A mai x-faktoron még gondolkozom.